Wie ben ik

Na een studie Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen ben ik de journalistiek ingerold en na enkele omzwervingen bij dagbladen bij het NOS-journaal beland. Daar kreeg mijn schrijfvaardigheid een nieuwe dimensie: beeldend denken. Een uitdaging die ik graag accepteerde. Onder meer als correspondent in Brussel, verantwoordelijk voor berichtgeving over de Europese Unie.

Maar ook de inhoud trok: debatten, (politieke) strategieën, interviewtechnieken. Met dat alles deed ik een hoop ervaring op bij talkshows zoals Nova Politiek en vele live-televisie-uitzendingen zoals verkiezingsdebatten en Prinsjesdag-uitzendingen. Met bekende presentatoren zoals Paul Witteman, Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk, Felix Rottenberg, Clairy Polak, Rob Trip en Sacha de Boer. Tussendoor trok steeds het avontuur: een brochure maken, een themadag organiseren, communicatie-advies geven. Uiteindelijk een boek schrijven: “Mijn kleinkind uit een ver land.” En toen wist ik het: ik ga mijn vleugels uitslaan.

In 2005 startte ik als zelfstandigg gevestigde communicatiecoach. Inmiddels heb ik mijn werkterrein uitgebreid tot het hele veld van de communicatie onder het motte: Business2Society©. Crossmediale informatie-voorziening, communicatie-advies, dagvoorzitterschap of lezingen, het zit allemaal in mijn pakket. En verscheen er wederom een boek: In het puin van het getto"".

Wie er zoal van mijn diensten gebruik maken leest u op Mijn werk.

 

Curriculum Vitae

2005-heden Zelfstandig communicatiecoach
1997-2005: NOVA: economische berichtgeving, NOVA Politiek, nieuwsproducties
1989-1997 NOS-journaal, verslaggeving, eindredactie, Europese berichtgeving vanuit Brussel, binnenlandcoordinatie.
1983-1989 Nieuwsblad van het Noorden, algemene en politieke verslaggeving
1979 studie Nederlands Rijksuniversiteit Groningen